On pitänyt sellaista kiirettä, että hyvä, kun olen kotiin joutanut nukkumaan välillä - siis kirjoittaminen on unohtunut aika tehokkaasti...

Sissi muutti viime viikon torstaina kuukaudeksi samaan talliin Hali-mammansa kanssa, ennen kuin pääsee taas takaisin "oikeaan kotiinsa" Somerniemelle, mistä Karille lähtikin. Muutto meni hyvin, lastaus ja kuljetus sujui ongelmitta.

Viime kirjoitukseni jälkeen Karilla ehdittiin treenata Sissin kanssa mm. traktorin kanssa maneesissa, käytiin maastossa porukalla ja soviteltiin satuloita.

Traktoriharjoitukset meni hyvin, joskin vaatii paaaaaljon töitä saada Sissistä varma pörisevien härveleiden lähellä, mutta onneksi sillä on kuitenkin niin utelias luonne, että yleensä se voittaa pelon lopulta. Jos se ei olisi noin utelias kuin mitä se on, vois olla aika hankalaa opettaa sitä olemaan pelkäämättä.

Maatossa oltiin yhteensä 6 hevosen porukalla. Sissi meni hienosti, ainoa hankaluus oli se, että saan sen pidettyä tarpeeksi kaukana edellä menevästä tammasta jolta aina takanen lensi jos oltiin lähestymässäkään sen pyllyä. Sissi oli innoissaan, eikä tehnyt mitään tyhmää vaikka tuo edellä mennyt tamma laukkailikin jne. ja pari muutakin hevosta säpsyili jonossa. Mentiin vielä maaston jälkeen hetkeksi maneesiin treenaileen ravin kokoamista. Kivaa oli kyllä :) Ja Sissi ihan hikinen, rankka reissu nuorelle.

Satuloita soviteltiin Sissille yhteensä 5kpl, joista tietysti se kallein ja mun budjettiin nähden tuplahintainen oli sopiva, sekä hevoselle että minulle... Eli nyt Sissillä on sitten Continental Classic Montana reining-satula. Kelpaa sitten köpötellä :)

Tiinalla ollaan vasta muisteltu hyvää tallikäyttäytymistä ja vähän yritin käydä lauantaina kentällä, mutta olosuhteet oli vähän liian jännät ensimmäiselle ratsastukselle uudessa paikassa, vieläpä kentällä eikä maneesin turvissa... oli pilkkopimeää ja hirveä tuuli, joten en sitten mennyt selkään ollenkaan, kun Sissi oli niin virtaisa. Tänään päivänvalolla uusi yritys.

Muuten, Hali ja Sissi tietää tasan kyllä olevansa emä ja varsa. Ne oli heti toistensa perään, varsinkin Sissi Halin perään, vähän liikaakin jopa. Luulenpa, että kuukauden päästä saan vieroittaa uusiksi tuon nelivuotiaani emätammasta... ne on samassa tarhassa ja vierekkäisissä karsinoissa, ja hirnunta-/hörinä-ääni kyllä paljastaa molemmilla, että muistavat toisensa. Muutenkin ne on ihan kuin paita ja peppu, ei vieraat hevoset olisi heti noin kiinni toisissaan. Ei oikein hyvä, että ne on noin läheisiä, ei oo kiva vieroittaa niitä kuukauden päästä... :/ Ois ollu jopa kivempi, jos ne ei olisi muistaneet toisiaan ollenkaan kolmen vuoden takaa. Huoh.

Molemmilla hevosilla on sitten vekki otj:ssa, ihan samassa kohtaa kummallakin. Hassua.

Katsotaan kuinka tämän päivän koitos Sissin kanssa menee, josko sitä pääsis liikuttamaankin kunnolla tänään... :)