Eilen treenailtiin Sissin kans ensimmäisen kerran silleen, että maneesissa oli Sissin lisäksi toinen hevonen omistajineen. Sissi olikin jo tallissa kun menin. Otin sen käytävälle ja harjailin. Sissi sai tällä kertaa selkäänsä eri länkkärin, kun se normaalisti käytetty meni toiselle suokille. Pistettiin kaikki kamppeet päälle ja mentiin maneesiin.

Maneesissa tein Sissin kans talutusharjoituksia sen aikaa, kun Kari laittoi toisen suokin juoksutuksen alulle. Pyöröaitaus oli purettu, joten Sissiä juoksutettiin nyt ekan kerran ilman että aidat ois ollu apuna. Sillä oli sisäohja taas mahavyön kautta nuppiin sidottuna ja juoksutettiin köydellä kuolaimesta. Kari juoksutti alkuun muutaman kierroksen, sitten minä jatkoin siitä molemmat suunnat läpi ravissa ja käynnissä.

Kari haki lehtipuhaltimen, tarkoituksena säkittää molempia heppoja sillä. Sissi oli tosi kauhistuneen näköinen siitä pärisevästä härvelistä ja todella hassun näköinen kun lehtipuhallin puhalsi ilmaa sen naamalle ja hiekkaa sen jalkojen edessä. Aluksi se yritti karkuun köyden päästä mutta lopulta luotti Kariin jo niin että päästi Karin silittämään naamaansa vaikka puhallin pärisi vieressä koko ajan. Sissin jälkeen oli toisen suokin vuoro, se oli paljon rauhallisempi kuin Sissi. Tuo oli ilmeisesti toinen kerta kun puhallinta näytettiin Sissille.

Sen jälkeen menin selkään, Sissi malttoi nyt seisoa ihan paikallaan selkäännousussa kun otti "käsijarrun" päälle eli yhdenohjanpysähdyksen jo valmiiksi.

Sissin mielestä oli tosi ihmeellistä, kun maneesissa oli toinenkin hevonen. Sissi yritti välillä hirnahdella ja "valua" toisen hevosen lähelle, mutta silloin tehtiin taas yhdenohjanpysähdyksiä. Peruutukset sujui aika mallikkaasti.  Satula ei ollut omalle takapuolelle kyllä yhtään niin mukava kuin se Equiflexin penkki.

Sitten oli vuorossa traktoriin tutustumista. Kari lähti hakemaan traktorin maneesiin. Olin vielä selässä siinä vaiheessa. Sissiä meinasi traktorin saapuminen jännittää, yhden ohjan pysähdys meni pyörimiseksi. Rauhoittui se sitten, kun huomasi traktorin pysyvän maneesin toisessa päässä. Tulin kuitenkin alas selästä siinä vaiheessa, kun toinen hevonen lähti tutustumaan koneeseen Karin kanssa. Tein sen aikaa talutusharjoituksia, jotka sujui ihan kivasti. Sitten oli Sissin vuoro mennä Karin kanssa katsomaan traktoria. Sissi oli aika kauhuissaan käynnissä olevasta pärinähärvelistä, mutta suostui lähettämällä silti nuuskimaan sitä. Sissi kuitenkin kiersi traktoria väistäen, eli niin että naama pysyi konetta kohti ja jaloilla otti väistöaskelia sivusuunnassa. Vähitellen Sissi kuitenkin tottui sen verran, että uskalsi enemmän omatoimisesti tutkia traktoria. Kari katsoi tämän riittävän Sissille, kun se oli sen ensitutustuminen koneeseen. Kari ajoi traktorin ulos maneesista ja lähdettiin viemään hevosia talliin.

Sissiä kauhistutti oven lähellä käynnissä ollut kone, joten piti tehdä peruutuksia ja liikkeellelähtöjä muutamia, ennen kuin Sissi taas muisti että minun reviirille ei voi kävellä. Mentiin talliin, harjasin Sissin, kopsuttelin vielä kaviot uudestaan läpi (takasten kanssa vähän huitomista), laitoin Vetrolinia jouhiin ja Sissi pääsi loimi päällä karsinaan kuivattelemaan hetkeksi ennen ulos menoa. Kivat treenit taas! :)