Tänään jouduttiin Sissin kanssa pahimpaan räntäsateeseen ratsastamaan. Maneesia tulee ikävä näillä ilmoilla!

Hain Sissin tarhasta talliin, laitoin suoraan karsinassa kuntoon ja mentiin kentälle. Testasin siellä taas yhdenohjanpysähdykset molempiin suuntiin ja kiipesin selkään, en juoksuttanut ollenkaan. Keli oli ihan toivoton, Sissille tuli aivan älyttömät tierat kun ei sillä oo niitä tilsakumeja, ne pitäs saada alle tiistaina. En sitten mennyt kentällä paria kierrosta enempää, vaan lähdettiin kohti pihapiirissä olevaa metsäpolkua.

Sissiä alko hirvittää liikaa tarhan kulmalla, ei uskaltanu mennä eteenpäin ku pakitti vaan. Tein etuosan väistöllä pari käännöstä, sit kun se suostui meneen vähän eteenpäin, pysäytin ja tulin alas selästä. Talutin Sissin metsäpolulle ja menin siellä uudestaan selkään. Sissi oli aika innoissaan "maastoilusta", tosin tuo lenkki on niin lyhyt että sen kiertämiseen menee n. 5min, mutta se on ihan hyvä harjoittelulenkki Sissille. Se kuitenkin suostui menemään siellä yksin ilman vetohevosta, ei ongelmaa. Sitten kun tultiin toisesta päästä taas tielle, sama pakittelu alkoi, kun ulkorakennukset tais olla aika jänniä. Tehtiin niin, että siinä vaiheessa kun minä pääsin kääntämään Sissin takaisin (ettei se saanut määrätä suuntaa), käveltiin lenkki vielä toiseen suuntaan. Tultiin tielle, päästiin pihaan asti mutta lipputangon kohdalla alkoi taas pakittelu. Käänsin Sissin toiseen suuntaan ja peruutin sen kanssa tallille päin. Sitten kun käänsin sen taas menosuuntaan, se uskalsi jo kävellä tallin pihaan asti, jossa tulin alas selästä. Siinä se säikähti jotain (taisi tippua lunta tms.), mutta ei silti yrittänyt häipyä mihinkään.

Purin varusteet karsinassa, harjasin ja loimitin ja vein takas tarhaan. Sissi seisoi tarhassa korvat lurpallaan, silmät puolitangossa, ihan kuin lenkki ois ollu hirmu raskas :) Hyvä, saipahan sen korvienväli vähän tekemistä, kun taas treenattiin kokonaan uutta asiaa uudessa ympäristössä.

Hali sai tänäänkin vaan rapsuttelut, mutta jospa huomenna ehtisin liikuttaa molemmat hevoset.

Sissi oli muuten eilen ratsastuksen jälkeen tallissa ihan superrauhallinen, seisoi ketjuissa käytävällä lepuuttaen toista takasta :) En muista, onko se seissyt koskaan ennen niin rauhassa! Pari päivää on treenattu jalkojen nostoa ja rentona pitämistä, pyörittelyä ja kavion kärjelle laskemista käytävällä tiistain kengitystä silmällä pitäen. Kentällä saa tierat kopsutella estekannattimella ihan hyvin pois ainakin etusista, takasia en ole kokeillut. Tallissa yllättävää kyllä etuset on jopa ne hankalammat, varsinkin oikea, jonka kanssa se yrittää välillä vetää polvilleen, kun kavio on ilmassa. Mutta tarpeeksi toistoja tekemällä sekin on taas parantunut, joten ei auta kuin jatkaa ahkerasti harjoittelua ja toivoa parasta kengityksen suhteen... nyt kun ei ole eläinlääkäriä kätevästi omassa pihassa.

Jahas, huomenna sitten jatkuu heppailut :)