Eilen käytiin siis ekan kerran kotiolosuhteissa ratsastamassa Sissin kanssa.

Neiti oli niin virtaska, että otin sen tarhasta talliin vaan sen verran, että laitoin suojat ja putsit jalkaan. Sitten vein Sissin kentälle, jossa se sai päästellä enimpiä virtoja pois. Hassu tyttö veti täysillä pukkilaukkaa ympäri kenttää :) Sitten kun kävely alkoi maistua ja selkeästi suurimmat pöllövirrat oli purettu, otin Sissin kiinni ja mentiin talliin laittamaan ratsastuskamppeet päälle.

Takaisin kentälle satulan ja suitsien kanssa. Juoksutin Sissiä ohjasta pari kertaa molempiin suuntiin (siis sisäohja mahavyän lukosta nuppiin kiinni, ulko-ohja löysällä) ja kun alkoi näyttää rennolta ja mukavalta, oli selkäännousun aika. Testasin maasta yhdenohjanpysäytykset molempiin suuntiin ja nousin selkään. Se on kyllä ihan huippu työkalu, ei ole ongelmia kiivetä selkään ilman avustajaa pitämässä kiinni hevosesta. Ennen yhdenohjanpysäytyksen opettamistahan Sissi pyöri alta pois kun yritin kyytiin, ja vielä kun oli pakko pitää tuoli mukana ettei satula olisi pyörähtänyt kyljelle, oli selkäänmeno aikamoista yrittämistä. Nyt se on ongelmatonta, kun on työkalu siihen, että hevonen pysyy paikoillaan ja satulakaan ei pyöri selässä :)

Tehtiin yhdenohjanpysäytyksiä, pari etuosanväistöä, peruutusta, takaosanväistöjä, paikallaanseisomista ja kokoamista ravissa, tai oikeastaan jogissa. Ratsastin vain noin 10min, kun totesin, että tämä riittää ekalle kerralle kentällä, kotona, tuulessa ja muiden hevosten vieressä. Halusin lopettaa siinä vaiheessa, kun hevonen oli kiva ja rento.

Tallissa Sissi oli jo kuin eri hevonen kun oli päässyt liikkumaan, seisoi suhteellisen rauhassa ja riehumatta. Takajalkojen nosto on edelleen ongelma, jossa mun pitää olla vielä ehdottomampi ja tiukempi, varsinkin kun tallissa ei oikein ole tilaa väistättää Sissiä käytävällä. Muuten hommat sujui ihan kivasti. Sissi pääsi loimitettuna vielä Hali-mamman kanssa tarhaan ratsastuksen jälkeen.

Vielä pari kuvaa Sissin revittelyistä ennen ratsastusta :)