Vähän on kirjoittelu jääny taas vähälle. No niin on kyllä Sissin kans touhuilutkin... :( Aivan liikaa töitä, pitää kyllä nyt ottaa pomon kans puheeksi kun vuoroja on paljon enemmän ku on sovittu.

Eilen oli tarkoitus mennä Sissin kans ratsasteleen laitumelle tai maastoon, mutta koska tallinpitäjän hevosia vuolemaan tullut mies tulikin vähän etuajassa, mä jäin talliin kans katteleen ku ei päässy oikeen tekeen mitään. Sissiltäkin otettiin extempore kaikki kengät pois, kun sillä on ollu nyt kengät mutta ei tilsakumeja ja on luistellu niillä sitten paljon enemmän kuin tallin muut, kengättömät hevoset. Kenkien pois otossa Sissi vähän hyppi ja nyki niinku aina, mutta sen jälkeen rauhottui silminnähden. Antoi Jirin pitää jalkoja tosi hyvin, siis myös takasia piti ihan rentona. Positiivinen yllätys, varsinkin kun kyseessä oli Sissille uusi ihminen. Se auttoi varmasti paljon, että Jiri antoi Sissin katsoa kaikkia välineitä ennen kuin meni jalkaan kiinni. Minäkin annan Sissin aina katsoa kaikki tavarat läpi, kun muuten se on ihan ihmeissään että millä siellä touhutaan ja mitä... Ei se vuolija nyt paljoa tehnyt, vähän siisti säteitä ja raspaili kavion reunoja, kun sanoi että hyvä antaa hevosen itse kuluttaa kuollut kudos anturasta pois. Mielenkiinnolla seuraan, miten Sissi pysyy pystyssä kengättömänä ja kuinka kaviot alkaa kestämään. Lähinnä pelottaa se takakavioiden malli, ne kun nuorempana oli ihan teräväkärkisen kolmion malliset, pitkä varvas ja sivuseinät ihan suorat. Malli saatiin vasta kengityksellä korjaantumaan. Kesällähän Sissi oli ilman kenkiä, mutta se aika oli suht lyhyt ja ponit oli silloin laitumella eikä kulutusta juuri ollut.

Aloin siinä vuolijan käynnin aikana miettiä, miksi se naulaaminen on Sissille niin hirmu kamalaa. Ja tarvitseeko sitä sitten ihan välttämättä tehdä. JOS sen kaviot pysyy hyvän muotoisina ilman kenkiä, niin eihän niitä ole sitten mikään pakko ainakaan tässä vaiheessa laittaa. Nyt sen kavion koko ei varmaan kovin paljoa enää nykyisestä kasva, joten vois harkita töppösten eli puettavien bootsien ostoa, niillä pysyis varmaan liukkailla pystyssä hokkien kans ja kuluttavalla alustalla suojaisivat kavioita. Sissillähän on ollut välillä ongelmana se, että kengät ei tahdo pysyä jalassa. Nyt ne on kyllä aika hyvin pysyny kesän jälkeen, mutta viime kevät oli aika kamalaa sen suhteen. Siksihän se kesällä olikin ilman kenkiä, kun ne pysyi aina päivän tai pari kengityksen jälkeen.

Mutta seuraillaan nyt, kuinka kengättömyys Sissin kans toimii. Sissin emälle Halillehan meinasin jo ennen Sissin syntymää laittaa bootsit, kun näytti että se ei kestä kengättömyyttä eikä varsovaa/varsallista tammaa voi kengät jalassakaan pitää. Senkin kaviot kyllä alkoi kestämään ja Halihan olikin Sissin vieroitukseen asti ilman popoja. Mutta sillon sillä ei juuri ratsasteltukaan, ja pohjien pitää olla tosi hyvät, kun Halilla on kerran kavioluun kärki tulehtunut tod.näk. kavion pohjaan osuneiden kivien takia - sillä on matalapohjaiset ja -kantaiset kaviot.

Tänään piti sitten mennä ratsastelemaan, mutta oon itse taas kerran kuumeessa joten se siitä :(

Käytiin muuten pari viikkoa sitten Sissin kans ratsastamassa sen kymmenennen kerran. Mentiin aluksi hetki kentällä, sitten talon pihaan asti ja siellä alas selästä. Olin yksin ilman avustajia, ja hyvinhän se sujui jo niinkin! :)

No joo, näitä tällä kertaa... ja hyvää joulukuuta kaikille!