Tänään mulla olikin melkein auto täynnä kavereita tallille mennessä, kun kolme kaveria halus tulla kattoon Sissiä :) Sissi ei ois muka halunnu antaa kiinni, en tiiä mistä se nyt yhtäkkiä sen homman on keksiny :/ Sain sen kumminki kiinni ja laittelin tallissa ratsastuskuntoon. Jalat ja häntä oli ihan kurassa, kivaa tää syksy... not! Turhapa niitä ois ollu pestäkään, kun samalta ne näyttää heti kun vie hevosen takaisin ulos.

Mentiin kentälle, yks kaveri piti Sissiä kiinni että pääsin kiipeämään selkään. Sissi selvästi ihmetteli ja vähän hermostui, kun ei ollutkaan sama tuttu ja turvallinen ihminen avustamassa, ja meinas pyöriä ja kävellä niin että penkkiä piti siirtää monta kertaa ennen ku pääsin kyytille. Sillä ei tuo paikallaan seisominen ja odottaminen oo mikään vahvin puoli, niin piti muutaman kerran ratsastuksen aikana taas sitäkin harjoitella. Liikkeelle sai lähteä vasta kun oli seissyt hetken sievästi paikallaan.

Ratsastus  sujui taas ihan kivasti, ei mitään ihmeellistä. Mentiin muutama kierros käyntiä, tehtiin niitä pysähdyksiä ja suunnanvaihtoja muutama kappale. Sitten otettiin muutama pätkä ravia. Aluksi se tuntui taas Sissille aika vaikealta, mutta kun sen sai kulkemaan vähän reippaammin, ravikin tuntui helpommalta. Ravin jälkeen käveltiin vielä pätkä ja sitten alas selästä. Alastulossakin Sissi meinas vähän kävellä eteenpäin, se ei ihan ymmärrä sitä hommaa vielä... pitää ottaa joku päivä sellaset harjoitukset, että treenataan vaan selkäännousua ja alastuloa eikä mitään muuta. Pitää saada se kuitenkin alusta lähtien oppimaan, että pitää seisoa rauhassa paikallaan. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kun vaikka selkään noustessa pyörivä ja steppaava hevonen. Ratsaille nousu ei minun mielestäni saisi olla mikään nopeuskilpailu.

Kaveri sai myös muutaman kuvan otettua todisteeksi ;) Harmillisesti tuo rämä kamera taas vaan jumitti pahasti kesken kaiken, eli ravista ei saatu kuin yksi huono kuva jossa oli vaan puoli hevosta... kun raaskisi vaan korjauttaa sen digijärjestelmän, niin sillä sais paljon parempia kuvia. Lottovoittoa odotellessa ;)

Ratsastuksen jälkeen Sissiltä kamppeet pois ja pikaisen harjauksen jälkeen tarhaan kavereiden luo. Tein vielä tallit, tytötkään ei kuollu tylsyyteen vaikka joutuivat odottelemaan :)

Sunnuntaina seuraavan kerran Sissiä moikkaamaan, työt haittaa harrastamista sen verran ettei nyt muutamaan päivään millään ehdi, kun pitää kouluunkin raahautua välillä...